profile buddies Mine refresh follow

Disclaimer
about
Hello, I'm Wawa . 17 . Represent to you stories of my life . If you don't like it , go ahead . Take your own risk . =)

Chatting
let's talking



thank you
big clap
Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



She's My Bestfriend..
Thursday, 29 November 2012 | 0 comments


Korang nampak tak gambar tu ? <---- soalan ni agak bodoh jugak kan ? XD ...cube teka siapa tu..dia bukan penyanyi and bukan pelakon but dia kawan baik saya merangkap makcik saya..korang mesti tak percaya kan yang dia ni makcik Wawa..actually Wawa pon tak sangka ade makcik yang boleh tahan la jugak lawa *confirm kalau dia baca senyum sampai ke pinggang* hahahha..okay Wawa kenalkan makcik Wawa dekat korang erk...ngee scroll bawah perlahan-lahan..jangan gelojoh sangat okay ! ><

Nama makcik Wawa ni Nurul Shafiqah Binti Mohd Noh .. umor die pulak 18 tahun this year..kiranya baru lepas SPM la..sekarang nie die tengah belajar dekat Kolej Matrikulasi Perlis..dia ambik bidang business *samalah macam Wawa XP* ..makcik Wawa ni adik bongsu kepada mama Wawa..no wonderlah die ade lesung pipit macam mama * Wawa je takde lesung pipit..humphh *

Okay sesi perkenalan dah tamat..tettttttt..now time untuk cerita dekat korang kalau korang nak dengar la kalau tak Wawa korek mata korang ! hahahah * ini semua hanyalah gurauan semata-mata..tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun yang sudah meninggal * Ceritanya bermula disini..hurmm before ni Wawa tak berapa nak rapat dengan makcik Wawa ni..entahla Wawa pon lupa sejak bila kitorang jadi rapat macam ada gam dekat badan kitorang...hahahah * poyo punya ayat *

Maybe lepas Wawa dudok rumah nenek sampai seminggu kot sebab tu la boleh jadi kamceng..rahsia dia Wawa pegang rahsia Wawa..Wawa la pegang..kata rahsia XD..korang mesti nak bagi Wawa penumbok kan sebab tulis benda merepek-merepek..ngee kalau berani meyhlah ! hahaha gurau jela reader ><

Time Wawa kat rumah nenek banyak aktiviti yang kitorang selalu buat bersama..macam tolong nenek memasak or kitorang yang memasak..Ada suatu hari tu kitorang tengok rancangan masak ' Icip-Icip ' dekat channel AFC..then dia ade bagi resepi macam mana nak buat pizza jepun..so makcik Wawa ajak Wawa buat ..actually die yang buat sebenarnye..Wawa just tengok and makan..sedap wooo ! 

Wawa pon penah jugak gaduh dengan die sampai die lemparkan semua barang Wawa dari bilik die dekat luar..kitorang gaduh sebab Wawa taknak tolong die jemur kain hahahah...benda kecik pon boleh gaduh..ngee nasib baik kitorang gaduh sekejap je..gaduh-gaduh manja la katakan * nak termuntah baca statement tu *..

For your information , makcik Wawa nie lah orang pertama yang bawak Wawa menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur..hahah firstly die taknak pon bawak Wawa tapi bila nenek suruh Wawa ikot die dah tak boleh nak buat ape-ape dah..ngeee..dia siap bagi pinjam baju + seluar + tudung + beg + kasut...lengkap semuanya ditaja oleh makcik Wawa..sayang kau Cikka ! >< .....sesampainya di KL Sentral then nak pegi naik monorel..Wawa terharu bila die pegang tangan Wawa takot Wawa tak dapat masuk monorel yela orang ramai..faham-faham jela lagipon first time kot pegi KL perasaan batak tu adelah jugak ! >< ' ....kitorang pergi TimeSquare je jenjalan dekat sana..letih woo boleh tahan jugak makcik Wawa ni..nasib baik die belanja Wawa dekat Sushi King..heheeheh..

Semua apa yang dia buat semua Wawa tahu..dengan siapa dia keluar dan siapa boyfriend die..kadang-kadang dia ade tanya pendapat Wawa pasal boyfriend die and Wawa just beri jelah pendapat kan..Wawa lebih suka mendengar cerita dia daripada dia dengar cerita Wawa..hehhe malu la nak cite pasal diri kita even die lah orang paling rapat dengan kita..Kitorang selalu buat kerja gila-gila macam nyanyi and rakam suara..tengok suara sapa paling sedap..hahaha

Satu haritu Wawa ade cakap dekat dia.. 

Wawa : weyh aku kan takde telefon..so aku tak berapa nak heran sangat tapi aku nak sangat beli MP3..tapi aku tak cukup duit la nak beli..hurmmm

Cikka : ala kau kumpul jela duit...nanti bila dah cukup kau beli lah....

Then korang nak taw tak..sebelom die pergi KMP ( Kolej Matrikulasi Perlis ) dia ade belikan Wawa MP3 warne biru * warna kesukaan Wawa tu *..dia siap hantarkan dekat taman lagi..time tu Wawa baru balik dari Koko terus pergi taman..tak reti nak balik dulu merayap jela keja nya kan ! <--- kata-kata itu ditujukan khas buat Wawa XP..dia hantar dengan Cik Nani..Cik Nani pon makcik aku jugak..

Cikka : Ni hadiah harijadi untuk kau..kau belajar rajin-rajin..aku dah nak pergi belajar jauh..

Wawa : weyh terima kasih la * time tu air mata dah start mengalir *

Kalau Wawa cakap korang jangan gelak kalau korang gelak Wawa cubit pipi korang sampai berlubang *menipu jela kau ni Wawa * actually time Wawa tulis conversation dekat atas tu air mata start la meleleh..sumpah tak tipu..lepas dia bagi tu Wawa jerit la satu taman tapi bila sampai je dekat kawan-kawan Wawa..Wawa start menangis tak boleh berhenti pulak tu..tengah mandi pon menangis jugak..and petang tu die telefon terpaksa la Wawa tahan menangis tapi pada hakikatnya Wawa tak boleh tahan jugak sebak tu..sakit dada kalau tahan woo ! terseksa jiwa ragaku..ahhahaha

Time nak hantar die pegi KMP Wawa cuba tahan sebaik yang boleh sebab Wawa taknak nangis depan dia..malu >< then lepas dah antar dalam kereta Wawa nangis sepuas-puasnya and tahan suara sebab taknak orang dengar..time tu Wawa rasa macam kehilangan.. :/ 

Tahun nie Wawa baru je pakai handphone so Wawa dapatlah mesej die.. Wawa share masalah Wawa dengan dia semua..kadang-kadang dia nasihatkan Wawa...biaselah Wawa kan insan yang lemah...even kalau dia balik sini pon masa tak cukup untuk spend time dengan die..so tunggu die abis belajar la..Wawa rasa die la makcik Wawa die lah kawan baik Wawa... :D entry nie stop sampai sini dulu..air mata asyik mengalir je..feeling lebih pulak malam nie ><.. Assalammualaikum...


disebabkan tweet ni Wawa terus update blog pasal die XD

p/s : akhir kata AKU SAYANG KAU !

FUTURE
PAST