profile buddies Mine refresh follow

Disclaimer
about
Hello, I'm Wawa . 17 . Represent to you stories of my life . If you don't like it , go ahead . Take your own risk . =)

Chatting
let's talking



thank you
big clap
Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



Aku si Kaki Novel
Monday, 5 November 2012 | 0 comments


Hai readers ! sihat ? hope semua sihat *macamlah ade orang yang baca blog nie...opss kawan-kawan wawa XD* maklumla sekarang musim hujan..sesiapa yang demam tu cepat-cepat pergi ke klinik check..hal sakit jangan dibuat main-main..tajuk for this entry Thank You *tak payah nak ulang balik la * why thank you ? and thank you dekat siapa ?

okay disini wawa rasa macam kerdil sangat sebagai hamba Allah..mungkin kalau wawa cakap nie orang akan cakap dia nie dah melampau..wawa memang kaki novel..so bila dengar saja 'NOVEL' semua akan tahu ala cerita cinta..yup betol memang cerita cinta..sekarang nie wawa tengah baca novel 'Awak Suka Saya Tak ? ' by Melur Jelita.. XD kalau siapa yang tak tahu novel tu wawa postkan gambar die..scroll bawah okay ;)


wawa ceritakan sikit la pasal novel nie..novel ni agak tebal jugak so ambik masa beberepa hari untuk habiskan..yang wawa suka sangat cerita ni sebab cinta dia berlandaskan agama Islam..seorang lelaki cina convert menjadi Islam..namanya Damien Yong apabila dia Islam namanya Muhammad Hilman Yong bin Abdullah..heroin dia pulak Puteri Intan Zulaikha..cerita cinta diorang semua mengikut landasan syariat Islam..yang lelaki menjaga maruah perempuan..tahu batas pergaulan..dan sangat marah bila ada lelaki lain yang melihat kekasih hatinya secara berlebihan..wawa suka cara dia melayan perempuan..dan dia akan bacakan tiap-tiap malam surah-surah dari al-quran sebelom kekasihnya tidor..Ya Allah aku juga berharap seperti itu..pasti indahkan..siapa taknak hidup macam tu?sungguh bila wawa baca novel nie wawa malu nak mintak dekat Allah kerana wawa bukannya malaikat wawa hanya hambanya yang kerdil yang selalu melakukan dosa..wawa ingin mengucapkan rasa syukur sangat-sangat kepada Allah..masa wawa baca buku nie wawa selalu senyum dan kadang-kadang hati wawa rasa berdebar-debar apabila membaca cerita pasal nabi-nabi dan kekuasaan Allah..sungguh Allah itu segala-galanya :D

ade satu lagi novel yang buat wawa rasa terharu apabila membacanya..novel tu tajuknya ' Relevankah Aku di Hatimu ? ' karya Rnysa..cerita ni bermula sejak zaman sekolah hingga ke alam dewasa...Carl Duke Adam..dia secara perlahan-lahan menasihati orang yang dia suka dengan menggunakan orang perantaraan..sehingga hari perkahwinan mereka perempuan itu berasa dia tidak layak untuk mendampingi lelaki seperti Carl Duke Adam..ya Allah pandai nya penulis novel nie..mungkin siapa yang baca novel nie dan mendalami watak tersebut pasti terasa..kadang-kadang wawa rasa ya Allah seronoknya dudok dalam alam fantasi dari alam realiti tapi bila wawa sedar wawa cepat mengucap..maafkan aku ya Allah..sesungguhnya hambamu ini banyak dosa kepadamu..okay bawah nie wawa tunjuk cover die erk...heheh


wawa rasa tenang je hati kalau baca novel yang berunsurkan Islam..kalau yang biasa-biasa tu just sekadar sampingan je..hehehe harapan wawa adalah bercinta selepas berkahwin baru rasa manisnya..tak best  la couple-couple nie walaupon kadang-kadang hati kita rasa cemburu tapi wawa cuba pertahankan..InsyaAllah..okay cukup sampai sini sekarang ruang santai je..heheh

wawa nak cakap yang wawa dah habiskan duit wawa beli novel..wawa beli dua je novel tapi duit nya abis boleh la tahan sebab ade satu novel yang tebal ofcourselah mahalkan :D novel karya Melur Jelita jugak heheh..nak taw wawa beli novel ape *bukan orang nak taw pon wawa oiyt*scroll bawah sikit..maaf entry kali nie 'ter'panjang la pulak ngeee..*sengih macam kerang busuk yang dah nak kena buang dalam tong sampah XD*


sinopsis dia best and wawa tak sabar-sabar nak baca XD

 

akhirnya dah lama wawa tunggu untuk sambungan Coke and Sundae..keluar jugak Alhamdulillah

okay yang tu novel yang wawa dah beli tapu ade lagi novel yang wawa nak beli tapi tak dapat lagi coz tak nampak pon buku tu..hurrmmm..scroll bawah kalau nak taw novel ape...hehe

 

tengok cover die mak aih tergugat iman weyh hahaah XD

 

memang teringin nak beli !

ya Allah yang ni lagi aku teringin sob sob sob *bila nak dapat?*

okayla mesti korang dah penatkan..wawa pon tak taw dah ape yang wawa tulis nie..kira bantai jelakan heheh..dari tak minat baca novel teros minat..kadang-kadang wawa belajar something bukan sahaja pasal cinta tapi pasal kehidupan , dugaan dan cabaran hidup..okay the end Assalammualaikum :D

p/s: rasa sedih bila tak dapat tahu nama Mr.Nobody..wawa jatuh hati dengan tingkah laku dia melayan ibu dia..sungguh terharu..pertemuan itu seakan berlegar-legar di fikiran wawa XD





FUTURE
PAST