profile buddies Mine refresh follow

Disclaimer
about
Hello, I'm Wawa . 17 . Represent to you stories of my life . If you don't like it , go ahead . Take your own risk . =)

Chatting
let's talking



thank you
big clap
Template & design was made by Adam Faiz. Thanks to Michiko for the basecode, & Wanaseobyfor the useful tuto and colourful backgrounds.Please,do not remove the credit.tQ



Jenjalan
Wednesday, 26 December 2012 | 0 comments


hurmm minggu ni je dah dua kali Wawa buat entry...al-maklomlah dah takde nak buat apa-apa..okay macam biasa..yang tengah baca ni sihat ke ? kalau Wawa..alhamdulillah sihat selalu..Wawa cakap-cakap ni bajet ada je orang nak baca..kalau Wawa post dekat group-group blogger semua..memang la diorang bukak tapi maybe just nak tengok blog or nak follow blog..susah la nak suruh orang baca entry kita..yela lagipon kita ni siapa..bukannya retis or budak hot yang sekrang ni bersepah-sepah..tak kiralah duduk bandar ke luar bandar je bersepah budak hotnye...heheh

harini kan 25.12.12..korang mesti tahu kan hari ni sambutan Hari Natal or bahasa modennya Merry Christmas..kadang-kadang Wawa terfikir betol ke Santa Claus tu datang rumah diorang..heheh semua tu mitos je..cerita dongeng tapi dah itu kepercayaan diorang so Wawa tak boleh nak cakap banyak la maw nanti kena bash..siapa mahu back up Wawa..mampuih kang !


nah ! ambik Santa Claus ni bawak balik ><'
tapi harini Wawa bukan nak bercerita pasal pakcik pakai baju merah tu..Wawa nak cerita pasal apa yang Wawa buat and apa yang terjadi harini..pagi tadi entah apa yang Wawa pikir sampai Wawa ikot abah pegi sekolah..lepas sarapan je teros pegi sekolah abah..abah nak kemas bilik dia..Wawa dengan adik Wawa just relax..act like a big boss..heheh..lepas tu tolong abah angkut kertas and buku yang nak dijual then balik rumah..lepas abah siap masak abah cakap sebelom pukul 2:30 kena siap sebab nak pergi Bukit Beruntung nak ambik mama then teros pegi Shah Alam..Wawa tanya abah nak buat ape pegi Shah Alam..abah cakap dia pon tak tahu..hurmm ingatkan balik dari sekolah baru nak duduk-duduk dekat rumah..hurm ikot jelah..

tepat pukul 2:30 kitorang dah masuk kereta..yelah abah ni die macam kena tepati masa..kalau tak memang kena marah dengan abah..heheh..duduk dalam kereta dengar lagu dekat handphone..yela lagu dekat radio asyik ulang-ulang lagu yang sama je..naik bernanah telinga Wawa ni..kay tipu je ! sesampainya di Bukit Beruntung kitorang berhenti dekat satu masjid sebab mama suruh tunggu dekat situ..tapi tak lama lepas tu kawan mama cakap diorang belo habis kerja lagi..so abah ajak jenjalan dekat Tesco..bukan best pon tesco Bukit Beruntung..takde apa-apa..dalam tu kitorang tawaf je..tak tahu nak buat apa..tapi tak lama la lepas kitorang bla dari tempat tu then pergi balik dekat masjid tadi..abah cakap baik tido tunggu sampai mama datang..time tu kitorang * Wawa dengan adik-adik Wawa * tak tido..ade yang sibuk main tab la ape la..Wawa dengan Amin ambik-ambik gambar..pose sana pose sini..acah-acah retis gitu..wakakakak


=='
pukul 4 lebih nak masok asar macam tu..baru mama habis kerja then baru gerak pergi Shah Alam..adik Wawa yang Nabil tu asyik cakap

Adik : Mama nak bawak pegi I-City...

Dala hati Wawa nak je cabut mulut adik Wawa ni..asyik dok memekak je..last-last Wawa ambik headphone pasang dekat handphone dengar lagu kuat-kuat..heheh sampai la Wawa tertido..maybe suara Justin Bieber yang buat Wawa tertidor kot..ngee..sampai je dekat Shah Alam kitorang pergi kedai cermin mata..rupa-rupanya mama nak beli cermin mata baru..lahai ~~ ingat kan ape lah tadi..dekat kedai cermin mata tu je rase dekat sejam la..duk try yang itu ini..tapi paling kelakar bila tengok abah pakai spek mata yang Rayban tu..hahahah

Lepas pergi kedai spek tu pergi kedai sebelah..kedai jual baju-baju..cantik meyh baju die..Wawa berkenan dengan baju Abayya ni..die yang ala-ala jubah tu..cantik ! Wawa try mintak dekat mama..

Wawa : Ma..nak baju abayya ni satu..
 Mama :Mintaklah dekat abah..ataupun nanti time nak abik spek mata abah beli lah..

dalam hati dah menjerit suka..memang cantik baju tu..kain die pon best la kata orang kalau nak pakai tu..pastu Wawa try mintak dekat abah pulak..

Wawa : Bah..kakak nak baju abayya tu.. 

tapi belom sempat abah jawab Wawa dah jawab dulu dah..heheheh

Wawa : Takpelah nanti abah suruh beli guna duit sendiri 

lepas je Wawa cakap macam tu abah dengan kawan-kawan aa semua gelak..heheh ini semua sebab Wawa dapat duit dari buat blog setiap kali  Wawa nak something je abah mesti cakap suruh guna duit sendiri..heheh tapi last-last abah cakap..

Abah : Boleh..abah boleh belikan..tapi raya tahun depan tak payah beli baju raya lagi..
Wawa : okay boleh je..hehhehe
hope minggu depan Wawa boleh dapat baju abayya tu..heheh..lepas tengok kedai baju..kitorang pergi lagi kedai sebelah..kitorang pergi Snogurt..


sedap sama je dengan Tutti Fruity..tadi Wawa beli perisa BUTTER COOKIES dengan FROZEN YOGURT..confirm kecur air liur Wawa..sedap weyh rugi kalau tak beli..ini semua sebab tengok Entri Jameela minggu lepas yang die buat dekat Snogurt...heheh


delicious !

lepas tu kitorang pergi makan dekat Restoran Ayam Penyet..dulu Wawa pernah rasa jugak ayam penyet tapi tak berapa nak suka huhu..kitorang duduk and ambik order..ingatkan diorang yang akan ambik order tapi kali lain pulak diorang bagi menu then kita yang tulis sendiri nak makan ape..lahai ~~ 


I'm here ! =)


jangan percaya dengan gambar tu sangat.. >_<
lepas kitorang dah order tiba-tiba abang yang tukang bagi menu tu cakap set untuk individu takde..so kena la ubah menu lain..bila dah ubah die datang lagi cakap Gado-gado takde..so cari menu lain pulak..lagi sekali die datang cakap ice-cream takde..sampai abah cakap..

Abah : lagi sekali takde..kitorang bla 

ayat nak gangster je..hehhe lepas je abah cakap macam tu..abang tu teros semak apa yang takde..muka cuak habis dah macam laki hilang bini..heheh sian dekat abang tu..lol..tak lama lepas tu makanan pon sampai..


air Lemon Coke..bergas mulut minum =)

udang and ayam penyet


daging rendang

actually Wawa mintak ayam rendang tapi yang dapat daging rendang..tak taw la pulak bila masa ayam tukar jadi daging lembu..ni mesti kerja pakcik pakai baju merah * santa claus * tu..hehhehe tapi alhamdulillah kenyang jugak makan..kenyang perut senang hati woo ! then gerak balik..memang keletihan la..hahaha okay la entry ni sampai sini dulu..dah nak dekat bukak sekolah ni..maybe lepas ni jarang update blog sebab masa full dengan pegi sekolah je..hehhe tak ready meyh..tahun depan wa masuk form 4 !!! huhuhu..okay salam kasih dari Wawa..Assalamualaikum..terima kasih coz sanggup baca entry yang entah pape ni..bye annyong ! =)


p/s : agak-agak aku masuk aliran ape erk tahun depan ? ^_^

FUTURE
PAST